Concursul National de Oratorie "Demostene" (2014) [03 iunie 2014]

Micsoreaza fontul  Font normal  Mareste fontul  Tipareste stirea  Trimiteti aceasta stire prin e-mail, unui prieten
Concursul National de Oratorie
După cum sunteți obișnuiți, Clubul Interact Pitești continuă să organizeze evenimente care să pună în evidență valorile tinerilor din ziua de astăzi, oferindu-le ocazia de a-și descoperi și chiar dezvolta talentele. Un bun exemplu este Concursul Național de Oratorie “Demostene”, etapa națională, ajuns la ediția a VII-a, care a avut loc în ziua de sâmbătă, 10 mai 2014, la Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești.

Într-o sală selectă, de aproximativ 150 de locuri, dintre care majoritatea au fost ocupate, am putut întâlni atât tineri oratori veniți din toată țara, cât și membrii celorlalte cluburi ale Districtului Interact 2241, ceea ce este o dovada ca există și adolescenți interesați atât de propriile talente, cât și de societatea în care trăiesc.

Vineri, 9 mai, evenimentul a început în forță cu un treasure hunt în centrul orașului, care i-a implicat pe cei veniți in Pitești cu ocazia concursului, și care i-a determinat astfel să cunoască mai bine orașul “gazdă”.  Membrii clubului din Pitești au avut grijă sa se ocupe, de asemenea de organizarea unui seminar de leadership, prezentat de către Olimpia Doru, membru John Maxwell TEAM România și a Rotary Club Pitești, care s-a arătat și de data aceasta a fi un bun îndrumător si sfătuitor.

În dimineața zilei de sâmbătă, concurenții, în număr de 19, au fost supuși la doua probe, prima constând în prezentarea unui discurs pe baza citatului “Cei care au fost văzuți dansând au fost considerați nebuni de cei care nu puteau auzi muzica” (Friedrich Nietzsche) sau a temei “Valorile adevărate nu au nevoie de promovare”, în timp ce a doua proba a fost una spontana, provocându-i pe concurenți să convingă publicul, într-un mini-discurs (de 2-3 minute) de tip elevator pitch pe baza unei teme aleatorii aflate pe un bilet extras dintr-o urnă. Astfel, fiecare concurent a avut dreptul la visare, rațiune, imaginație, spontaneitate, implicându-i și pe cei din sală în jocul lor. Interact Club Pitești a oferit premii în valoare de 800, 600 si 400 de lei primelor 3 locuri care au fost câștigate de Vlad Grigorescu din Iași (locul I), Ionica Ciceu din Baia Mare (locul II), respectiv de Ioana Cămui din Lugoj (locul III). De asemenea, s-au oferit 3 mențiuni în valoare de 100 de lei și un premiu de popularitate.

La festivitatea de premiere a fost prezent și Primarul Municipiului Pitești, Domnul Tudor Pendiuc, care a felicitat organizatorii, participanții și a înmânat premiile și trofeele câștigătorilor.

În urma acestui concurs, putem mărturisi că fiecare organizator, participant sau simplu spectator a avut ceva de învățat de la celălalt, aflând un nou punct de vedere sau poate prin legarea unei noi prietenii. Și astfel, prin acest proiect districtual, Interact Club Pitești a demonstrat din nou că un grup de tineri cu voință poate schimba ceva în lumea în care trăim.

Alte noutati:
Voluntari in lumea copiilor (2014)
Descopera Pitestiul altfel (2014)
Dinti frumosi, copii sanatosi (2014)
Infiintarea Clubului RotaKids Pitesti (2014)
Vizita Guvernatorului Rotary District 2241 - Romania si Republica Moldova (2014)
Asezamant Bascov (2012)
Burse de merit (2012-2013)
Zambeste, suntem langa tine! (2012)
Concertul Aniversar "15 ani Rotary Club Pitesti" (2013)
Patuturi Neonatologie Spitalul Judetean Arges (2013)