Voluntari in lumea copiilor (2014) [03 iunie 2014]

Micsoreaza fontul  Font normal  Mareste fontul  Tipareste stirea  Trimiteti aceasta stire prin e-mail, unui prieten
Voluntari in lumea copiilor (2014)
„1 iunie - Ziua Copilului” este astfel un prilej pentru cei mari de a retrăi copilaria și un prilej pentru cei mici  pentru se bucura o zi în alt fel.

Din dorința de a inspira comunitatea și familia spre a-i aprecia și iubi copiii, spre a-i pregati pentru un viitor sănătos, fericit și plin de succese, Cluburile Rotaract, Interact și RotaKids Pitești, în cadrul proiectului “Voluntari în lumea copiilor” îi așteaptă pe copii în data de 1 iunie 2014, între orele 10:00 – 14:00, în Piața Primăriei Pitești.

Membrii acestor cluburi, voluntari cu vechime, și-au propus să împărtășească din experiența lor și să le arate și altor copii cum prin voluntariat își pot creiona mai bine setul de valori după care să se conducă în viață, cum pot învăța să aprecieze lucrurile pe care le au și să se bucure și de lucruri mărunte.

Voluntariatul ajută la dobândirea unor  abilități de comunicare și relaționare socială. În aceste activități copiii pot descoperi bucuria unor pasiuni, își pot forma orientări profesionale, își fac prieteni noi, îsi formează abilități de lider, dobândesc o capacitate mai bună de a lua decizii.

Toate acestea și încă multe altele sporesc încrederea în sine și copiii simt trăirea de a fi util celor din preajmă și din comunitate.

Astfel, aproximativ 50 de voluntari, membri ai cluburilor organizatoare, vor desfășura diferite activități pentru copiii prezenți în Piața Primăriei Pitești, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului: pictură pe față, împletire păr folosind elemente decorative, confecționare brățări decorative, modelare din baloane, ateliere creative, origami. O parte din voluntari vor fi îmbrăcați în costume reprezentând diverse personaje din povești și clovni.

Cluburile Rotaract, Interact și RotaKids Pitești sunt cluburi sprijinite și îndrumate de către Clubul Rotary Pitești. Membrii Clubului Rotaract au între  18 ani și  30 ani, cei ai Clubului Interact sunt între 12 ani și  18 ani iar cei din Clubul RotaKids sunt voluntari între  7 ani și 12 ani.

Clubul Rotary Pitești mulțumește Primăriei Pitești și tuturor instituțiilor și organizaților pentru sprijinul acordat în desfășurarea diverselor proiecte în care au fost parteneri și urează „La mulți ani cu bucurii și succese !” tuturor celor ce vor sărbători 1 Iunie - Ziua Copilului.

Alte noutati:
Concursul National de Oratorie "Demostene" (2014)
Descopera Pitestiul altfel (2014)
Dinti frumosi, copii sanatosi (2014)
Infiintarea Clubului RotaKids Pitesti (2014)
Vizita Guvernatorului Rotary District 2241 - Romania si Republica Moldova (2014)
Asezamant Bascov (2012)
Burse de merit (2012-2013)
Zambeste, suntem langa tine! (2012)
Concertul Aniversar "15 ani Rotary Club Pitesti" (2013)
Patuturi Neonatologie Spitalul Judetean Arges (2013)