Noutati

Voluntari in lumea copiilor (2014) [03 iunie 2014]

„1 iunie - Ziua Copilului” este astfel un prilej pentru cei mari de a retrăi copilaria și un prilej pentru cei mici  pentru se bucura o zi în alt fel.

Din dorința de a inspira comunitatea și familia spre a-i aprecia și iubi copiii, spre a-i pregati pentru un viitor sănătos, fericit și plin de succese, Cluburile Rotaract, Interact și RotaKids Pitești, în cadrul proiectului “Voluntari în lumea copiilor” îi așteaptă pe copii în data de 1 iunie 2014, între orele 10:00 – 14:00, în Piața Primăriei Pitești.

Membrii acestor cluburi, voluntari cu vechime, și-au propus să împărtășească din experiența lor și să le arate și altor copii cum prin voluntariat își pot creiona mai bine setul de valori după care să se conducă în viață, cum pot învăța să aprecieze lucrurile pe care le au și să se bucure și de lucruri mărunte.

Voluntariatul ajută la dobândirea unor  abilități de comunicare și relaționare socială. În aceste activități copiii pot descoperi bucuria unor pasiuni, își pot forma orientări profesionale, își fac prieteni noi, îsi formează abilități de lider, dobândesc o capacitate mai bună de a lua decizii.

Toate acestea și încă multe altele sporesc încrederea în sine și copiii simt trăirea de a fi util celor din preajmă și din comunitate.

Astfel, aproximativ 50 de voluntari, membri ai cluburilor organizatoare, vor desfășura diferite activități pentru copiii prezenți în Piața Primăriei Pitești, cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului: pictură pe față, împletire păr folosind elemente decorative, confecționare brățări decorative, modelare din baloane, ateliere creative, origami. O parte din voluntari vor fi îmbrăcați în costume reprezentând diverse personaje din povești și clovni.

Cluburile Rotaract, Interact și RotaKids Pitești sunt cluburi sprijinite și îndrumate de către Clubul Rotary Pitești. Membrii Clubului Rotaract au între  18 ani și  30 ani, cei ai Clubului Interact sunt între 12 ani și  18 ani iar cei din Clubul RotaKids sunt voluntari între  7 ani și 12 ani.

Clubul Rotary Pitești mulțumește Primăriei Pitești și tuturor instituțiilor și organizaților pentru sprijinul acordat în desfășurarea diverselor proiecte în care au fost parteneri și urează „La mulți ani cu bucurii și succese !” tuturor celor ce vor sărbători 1 Iunie - Ziua Copilului.

Concursul National de Oratorie "Demostene" (2014) [03 iunie 2014]

După cum sunteți obișnuiți, Clubul Interact Pitești continuă să organizeze evenimente care să pună în evidență valorile tinerilor din ziua de astăzi, oferindu-le ocazia de a-și descoperi și chiar dezvolta talentele. Un bun exemplu este Concursul Național de Oratorie “Demostene”, etapa națională, ajuns la ediția a VII-a, care a avut loc în ziua de sâmbătă, 10 mai 2014, la Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești.


Într-o sală selectă, de aproximativ 150 de locuri, dintre care majoritatea au fost ocupate, am putut întâlni atât tineri oratori veniți din toată țara, cât și membrii celorlalte cluburi ale Districtului Interact 2241, ceea ce este o dovada ca există și adolescenți interesați atât de propriile talente, cât și de societatea în care trăiesc.

Vineri, 9 mai, evenimentul a început în forță cu un treasure hunt în centrul orașului, care i-a implicat pe cei veniți in Pitești cu ocazia concursului, și care i-a determinat astfel să cunoască mai bine orașul “gazdă”.  Membrii clubului din Pitești au avut grijă sa se ocupe, de asemenea de organizarea unui seminar de leadership, prezentat de către Olimpia Doru, membru John Maxwell TEAM România și a Rotary Club Pitești, care s-a arătat și de data aceasta a fi un bun îndrumător si sfătuitor.

În dimineața zilei de sâmbătă, concurenții, în număr de 19, au fost supuși la doua probe, prima constând în prezentarea unui discurs pe baza citatului “Cei care au fost văzuți dansând au fost considerați nebuni de cei care nu puteau auzi muzica” (Friedrich Nietzsche) sau a temei “Valorile adevărate nu au nevoie de promovare”, în timp ce a doua proba a fost una spontana, provocându-i pe concurenți să convingă publicul, într-un mini-discurs (de 2-3 minute) de tip elevator pitch pe baza unei teme aleatorii aflate pe un bilet extras dintr-o urnă. Astfel, fiecare concurent a avut dreptul la visare, rațiune, imaginație, spontaneitate, implicându-i și pe cei din sală în jocul lor. Interact Club Pitești a oferit premii în valoare de 800, 600 si 400 de lei primelor 3 locuri care au fost câștigate de Vlad Grigorescu din Iași (locul I), Ionica Ciceu din Baia Mare (locul II), respectiv de Ioana Cămui din Lugoj (locul III). De asemenea, s-au oferit 3 mențiuni în valoare de 100 de lei și un premiu de popularitate.

La festivitatea de premiere a fost prezent și Primarul Municipiului Pitești, Domnul Tudor Pendiuc, care a felicitat organizatorii, participanții și a înmânat premiile și trofeele câștigătorilor.

În urma acestui concurs, putem mărturisi că fiecare organizator, participant sau simplu spectator a avut ceva de învățat de la celălalt, aflând un nou punct de vedere sau poate prin legarea unei noi prietenii. Și astfel, prin acest proiect districtual, Interact Club Pitești a demonstrat din nou că un grup de tineri cu voință poate schimba ceva în lumea în care trăim.

Descopera Pitestiul altfel (2014) [29 aprilie 2014]

Clubul Rotary Pitesti a desfasurat proiectul "Descopera Pitestiul altfel" in perioada 7-11 aprilie 2014, perioada in care elevii din ciclul primar si gimnazial s-au aflat in Programul "Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!".

In acest proiect au fost implicati elevi ai scolilor din sate ale judetului Arges. Rezultatele la concursul de eseuri "Ce-mi doresc sa fac peste 10 ani" au fost cele pe baza carora elevii s-au calificat pentru participarea la proiectul Clubului Rotary Pitesti. Astfel elevi ai scolilor din Cicanesti, Nucsoara, Valeni - Podgoria, Mozaceni - Vale si Corbi au primit drept premiu o excursie de o zi la Pitesti. Insotiti de cadre didactice sub indrumarea carora isi desfasoara activitatea scolara si de membri ai Clubului Rotary Pitesti, mai mult de 100 de copii au vizitat Muzeul Judetean Arges, Planetariul, Biblioteca Judeteana, Primaria Municipiului Pitesti, Prefectura Arges, Universitatea din Pitesti si Gradina Zoologica. 

Clubul Rotary Pitesti a oferit grupurilor de copii transportul, a organizat vizitarea obiectivelor incluse in program si intalniri cu personalitati ale comunitatii noastre. In timpul mesei de pranz a avut loc si o intalnire cu membri ai Clubului Interact Pitesti, club sprijinit si indrumat de catre  Clubul Rotary Pitesti, ai carui membri au varsta intre 12 si 18 ani. Pentru toti elevii participanti, Clubul Rotary Pitesti a pregatit cadouri (genti, tricouri, caiete, pixuri si insigne) ce le-au fost inmanate de colegii lor mai mari, membri ai Clubului Interact.

Implicarea membrilor Clubului Rotary Pitesti intr-un astfel de proiect este determinata de dorinta lor de a se implica activ, impreuna cu toti prietenii clubului, in construirea unui viitor mai bun pentru comunitatea din care facem parte.

Dinti frumosi, copii sanatosi (2014) [29 aprilie 2014]

Program de profilaxie dentara initiat de Clubul Rotary din localitatea Molndal – Suedia, proiect derulat in prezent in cadrul Districtului Rotary 2241 - Romania si Republica Moldova.

Infiintarea Clubului RotaKids Pitesti (2014) [29 aprilie 2014]

Infiintarea la Pitesti, a primului Club RotaKids din Rotary District 2241 - Romania si Republica Moldova, ai carui membri au intre 7 si 12 ani.

Vizita Guvernatorului Rotary District 2241 - Romania si Republica Moldova (2014) [29 aprilie 2014]

Miercuri 26 martie 2014, in cadrul intalnirii saptamanale a membrilor Clubului Rotary Pitesti, a avut loc vizita Guvernatorului Districtului Rotary 2241 - Romania si Republica Moldova, Marian Mocan.

Spectacol de Craciun "Christmas Classic and Roll Gala" (2013) [28 aprilie 2014]

Dotarea Palatului Copiilor din Pitesti cu echipamente audio profesionale care vor fi folosite de catre elevi in concursuri sau spectacole.

Balul Anual de Caritate (2013) [28 aprilie 2014]

Donatiile participantilor la Balul Anual de Caritate reprezinta fonduri pentru finantarea proiectelor viitoare ale Clubului Rotary Pitesti.

Patuturi Neonatologie Spitalul Judetean Arges (2013) [28 aprilie 2014]

Dotarea Sectiei de Neonatologie a Spitalului Judetean Arges cu 30 de patuturi (crib-uri) pentru nou nascuti, in valoare de 23.600 lei.

Concertul Aniversar "15 ani Rotary Club Pitesti" (2013) [28 aprilie 2014]

Concertul Aniversar "15 ani Rotary Club Pitesti" (2013)

Burse de merit (2012-2013) [28 aprilie 2014]

14 burse acordate elevilor Liceului de Arta "Dinu Lipatti" Pitesti, pe parcursul anului scolar 2012-2013.

Zambeste, suntem langa tine! (2012) [28 aprilie 2014]

Zambeste, suntem langa tine!Membrii Rotary Club Pitesti au sponsorizat cu suma de 7.800 lei "Asociatia Parintilor Copiilor cu Autism Arges". Pentru obtinerea acestei sume, membrii clubului au prestat servicii de voluntariat in Piata Primariei din Pitesti, comercializand produse specifice sezonului de iarna.

Asezamant Bascov (2012) [28 aprilie 2014]

Finalizarea proiectului grant realizat impreuna cu Rotary Club Krefeld din Germania. Cu ajutorul acestui proiect a fost dotat asezamantul din Bascov al Fundatiei "Reaching Out" cu mobila si echipamente in valoare totala de 35.000 EURO.

Bal de Caritate 2009 [18 decembrie 2009]

Pe 5 decembrie 2009, a avut loc Balul Anual de Caritate, având ca obiect strângerea de fonduri pentru derularea proiectului "Viitorul unui copil este în mâinile tale", prin intermediul căruia un număr de 15 tineri primes

3 FEST - Festival de film de scurt metraj si animatie [15 octombrie 2009]

Sambata, 17 octombrie 2009, are loc la Pitesti Festivalul de de film de scurt metraj si animatie dedicat adolescentilor, precum si o expozitie de fotografie, ambele sub tematica "Viata ca un vis". Organizator si director de festival - Ania Cazan, membru Rotaract Pitesti, cu

Concert extraordinar de caritate "Salvati inima unui copil" [13 octombrie 2009]

Rotary Club Pitesti organizeaza un concert caritabil cu genialul naist Gheorghe Zamfir, care impreuna cu Orchestra Filarmonicii din Pitesti si cu rotarianul Felix Goldbach, vor sustine un recital pe 30 octombrie 2009 la Sala Sindicatelor din Pitesti. Fondurile stranse in urma concertului de c

Stafeta Ciclista Rotary la Pitesti - septembrie 2009 [22 septembrie 2009]

In perioada 10-12 septembrie 2009 clubul Rotary Pitesti a primit si gazduit stafeta ciclista Rotary. Pornita inca din 1 mai de la Jimbolia , in prezenta Guvernatorului Martha Mocanu si a membrilor rotaryeni din serbia , ungaria si romania , stafeta isi propune sa fie o pledoarie pentru miscarea in aer liber , decongestionarea marilor orase si reducerii poluarii.

Rotary Camp Pitesti 2009 [22 septembrie 2009]

In cadrul programului Rotary Youth Excange , Clubul Rotary Pitesti a gazduit in perioada iulie - august 2009 un grup de 11 tineridin : Italia , Turcia , Danemarca , Germania , Suedia , Estonia ,Elvetia , Franta , Lituania. In aceasta perioada tinerii au practicat sporturi de munte ( drumetii , coborare cu coarda , traversare in tiroliana etc ) , si au practicat tenisul de camp.

Concursul de oratorie, editia a II-a , organizat de Clubul Interact Pitesti [18 mai 2009]

Sambata 16 mai 2009, la Pitesti a avut loc etapa pe tara a Concursului de oratorie , editia a doua, organizat de Clubul Interact Pitesti. Probele concursului s-au desfasurat pe parcursul zilei , iar festivitatea de premiere a avut loc la sediul Bibliotecii Municipale Pitesti , in prezenta Altetei sale Regale , Printul Radu de Romania , a Presedintelui Rotary Pitesti domnul Cristian Drumea , Secretarului Clubului doamna Ana Stan , Presedintele Clubului Interact Pitesti Radu Trandafir , doamnei Dana Grecu realizatoare Antena 3 si a numerosi alti membri rotarieni si interact.

Scaune cu rotile acordate gratuit de Clubul Rotary Pitesti [18 mai 2009]

Vineri 15 mai 2009 Clubul Rotary Pitesti in colaborare cu Clubul Rotary din Bewdley UK District 1060 a finalizat distribuirea de scaune cu rotile catre un numar de 25 de persoane cu dizabilitati din Judetul Arges.Actiunea s-a desfasurat la sediul Prefecturii Arges si la aceasta au participat

Vizita in Romania a Presedintelui Rotary International D.K.Lee [18 mai 2009]

In data de 27 aprilie 2009 a avut loc vizita la Bucuresti a Presedintelui Rotary International d-nul D.K.Lee , impreuna cu sotia . Pe parcursul zilei , domnul Presedinte Lee , insotit de Guvernatorul Districtului 2241 , d-na Martha Mocanu , au avut intalniri la cel mai inalt nivel , fiind primit de catre domnul Prim Ministru Emil Boc , si de Presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase. Seara a avut loc o cina festiva in cinstea domnului Presedinte D.K.Lee la Hotelul Mariott ,unde Clubul Rotary Pitesti a fost reprezentat de Presedintele in exercitiu , domnul Cristian Drumea si de secretarul clubului , doamna Ana Stan.

Aniversare 10 ani de la infiintarea Clubului Rotary Pitesti [25 septembrie 2008]

Pe data de 17 mai 2008 Clubul Rotary Pitesti a aniversat 10 ani de la cartare. Festivitatile s-au desfasurat in sala mare a Bibliotecii Municipiului Pitesti , in prezenta membrilor Rotary Pitesti , a Guvernatorului Districtului Rotary 2241 Romania-Moldova , a secretarului districtului si a nimerosi invitati atat din alte cluburi Rotary cat si personalitati argesene. Aniversarea a continuat cu o seara de gala ce a avut loc la restaurantul Capitol din Pitesti si s-a incheiat a doua zi printr-o deplasare la Casa Micesti , unde a avut loc o masa in aer liber.

Balul anual al Clubului Rotary Pitesti [25 septembrie 2008]

Pe data de 13 decembrie 2008 , la restaurantul CASTEL din Pitesti va avea loc Balul anual organizat de clubul Rotary din Pitesti. Fondurile care se vor stange cu aceasta ocazie vor fi folosite de catre Clubul Rotary pentru a finaliza proiectele umanitare pe care clubul le desfasoara. Participarea se va face pe baza invitatiei adresate de catre membrii Rotary.

Vizita Guvernatorului Rotary 2241 [25 septembrie 2008]

Miercuri 10 septembrie, in cadrul intalnirii saptamanale a membrilor clubului Rotary Pitesti, a avut loc vizita Guvernatorului Districtului Rotary 2241 Romania-Moldova, Martha Maria Mocanu.

Rotary youth exchange [18 septembrie 2008]

In perioada 27.07.2008-3.08.2008 Clubul Rotary Pitesti a gazduit un numar de 10 studenti din tari europene ( Olanda , Turcia , Israel , Belgia , Lituania , Elvetia , Bulgaria , Spania , Cehia ), pentru care a organizat o tabara de vara . Activitatile desfasurate au fost atat de natura sportiva ( tenis , escalada , inot etc ) cat si de cunoastere a Romaniei ( Transfagarasan , Sighisoara , Cozia etc )

Proiectul "Spalatorie Spital Municipal Curtea de Arges" [04 decembrie 2007]

Proiectul “ Spalatorie Spital Municipal Curtea de Arges “ ,a fost realizat de catre ROTARY INTERNATIONAL prin cluburile: - Rotary Club SCHWYZ – MYTHEN ELVETIA - Rotary Club EINSIEDLN ELVETIA - Rotary Club PITESTI.

Sarbatorirea Rotary la ONU [05 noiembrie 2007]

Momentul semnării Protocolului de colaborare între MIRA, reprezentat de chestorul Pavel Abraham, preşedintele Agenţieie Naţionale Antidrog, Districtul Rotary 2241 Romania şi R Moldova, reprezentat de guvernatorul Ovidiu Cos şi reprezentantul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului

La casa ONU, presedintele clubului Interact Pitesti, Andrei Voicu, insotit de interactii Radu Trandafir si Andrei Stan [05 noiembrie 2007]

Întâlnire a reprezentanţilor agenţiilor ONU cu elevi de liceu din Districtul Rotary International 2241 - Romania şi R. Moldova